Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů čočky
- 1200 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 2 - 3 stroužky česneku
- 100 gramů cibule, napůl
- 15 gramů másla
- 80 gramů celeru na kousky
- 200 gramů mrkve, na kousky
- ½ čajové lžičky pepře mletého
- 250 gramů rajčat, na kousky
- 1 polévková lžíce červeného vína
- 1 - 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce hnědého cukru
- 2 čajové lžičky octa
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1064 kJ / 254 kcal
- Protein
- 13.7 g
- Sacharidy
- 38 g
- Tuk
- 4.4 g
- Vláknina
- 9.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborovo-cizrnová polévka s kari
30min
Extra výživná vegetariánská polévka
30min
Provensálská hrachová polévka s pistou
11 Std. 20 Min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Cizrnová polévka s jehněčím masem
45min
Bílá zelná polévka se šťouchanými brambory
40 dk
Rajčatovo-fazolový salát
30min
Minestrone s pancettou
25 min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40 dk
Polévka z růžičkové kapusty
45min
Pikantní fazolová polévka
11 Std.