Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů sušeného žlutého hrachu
- 700 gramů vody
Pistou
- 5 snítek bazalky, jen lístky
- 4 stroužky česneku
-
100
gramů sýru gruyère, na kousky
nebo 100 gramů parmazánu, na kousky - 115 gramů olivového oleje
Polévka
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 100 gramů pórku, bílé části, na kousky
- 50 gramů anglické slaniny, na kostičky
- 20 gramů olivového oleje
- 1000 gramů vývaru (drůbežího nebo zeleninového)
- 1 sušený bobkový list
- 150 gramů šunky od kosti, na větší kostky (cca 1,5 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3516 kJ / 837 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 55 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 1367 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13h 30 min
Fazolková polévka
35min
Pikantní fazolová polévka
11 godz.
Kmínová polévka s bramborami
30min
Čočková polévka s rajčaty
2h 5min
Noky s kyselým zelím
50min
Kari polévka s červenou čočkou a batáty
45min
Pomalu vařené fazole haricot
14h 40min
Vegetariánské chilli
1h 5min
Eintopf se zelím a kroupami
1h
Fazolový guláš s klobásou
11h 25 min
Hrstková polévka
10 godz. 40 min