Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto:
- 80 gramů mandlí, loupaných
- 3 vejce
- 250 gramů cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 400 gramů hladké mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 220 gramů rozmraženého špenátu, protlaku, neochuceného, vymačkaného
- 125 gramů oleje, plus extra na vymazání
Krém:
- 250 gramů smetany, min. 30 % tuku, chlazené
- 50 gramů cukru krupice
- ztužovač šlehačky
- ½ limetky
-
200
gramů mascarpone
nebo 200 gramů polotučného tvarohu
Citrónová poleva:
- 300 gramů cukru krupice
- 3 polévkové lžíce horké vody
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2612 kJ / 624 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 77.5 g
- Tuk
- 30.5 g
- Vláknina
- 2.3 g
Alternativní recepty
Mandlovo-karamelové hvězdičky
1 Std. 15 Min
Pusinky s borůvkovým krémem
3 Std. 30 Min
Waldorfský salát na čekankových listech
30min
Čokoládový koláč s hruškami
1h 20min
Okurkový salát s koprem a dresinkem ze zakysané smetany pro TM6
10min
Krvavé sušenkové prsty
2h
Velikonoční mrkvovo-mandlové cupcaky
1h 10min
Švédský mrkvový dort
1h
Ledová káva Dalgona
10min
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2h
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1h
Dvoubarevné řezy s tvarohem
1h