Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 150 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 400 gramů mrkve, oloupané, na kousky
- 200 gramů hnědého cukru
- 200 gramů krystalového cukru
- 5 vajec
- 250 gramů slunečnicového oleje
- 500 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mleté skořice
Poleva
- 130 gramů krystalového cukru
- 400 gramů čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
-
25
gramů citrónové šťávy
nebo 25 gramů limetkové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 31 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 1.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Maková bábovka
1 Std.
Pomerančový chlebíček
50min
Rebarborový koláč
1 Std. 15 Min
Mandlový drobenkový koláč s citrónovým krémem
55min
Kakaovo-avokádový koláč
1 Std. 15 Min
Sváteční ořechovo-jablečné řezy
2 godz. 45 min
Dýňovo-jablečný koláč
3h
Mrkvové řezy s krémem z mascarpone
2 Std.
Prezidentská bábovka
1 Std. 5 Min
Hruškový koláč
1 Std.
Makovo-jablečný koláč
1h 40min
Jablečný koláč (Apfelkuchen)
50min