Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů bílé quinoy
- 700 gramů vody
- 60 gramů plocholisté petrželky, omyté a dobře osušené
- 20 gramů čerstvé máty, omyté a dobře osušené
- ½ citrónu, jen kůra, bez bílé dužiny
- 50 gramů červené cibule, na kousky
- 80 gramů pistáciových oříšků, neslaných, loupaných
- 4 rajčata, oválná, bez semínek, nakrájená nadrobno
- 20 gramů citrónové šťávy (cca z ½ citrónu)
- 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 špetka mořské soli, podle chuti
- 1 špetka mletého černého pepře, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1205 kJ / 286 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tex-Mex kuřecí quinoa salát
30 Min
Musaka
1h 55min
Tabouleh s boby
50 Min
Salát z fenyklu, řapíkatého celeru a zelených jablek (TM6)
15 min
Veganský zeleninový koláč s cizrnovou moukou
1h 5min
Panellets
11h 20min
Mandlové cihličky s olivami
Žádné hodnocení
Špaldová galette s červenou řepou
2h
Sezamové pesto
10 Min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Mexický quinoa salát
30 Min
Hummus
5 min