Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 gramů řapíkatého celeru
- 120 gramů červené papriky, kapie, bez semínek, napůl
- 120 gramů zelené papriky, bez semínek, napůl
- 1 mrkev, na kousky (3 cm)
- 2 stroužky česneku
- 150 gramů cibule, napůl
- 30 gramů olivového oleje
- 200 gramů salámu chorizo, na plátky (½ cm)
- ¼ - ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička oregána
- 200 gramů quinoy
- 450 gramů vody
-
1
rovná polévková lžíce zeleninové dochucovací pasty (viz tip)
nebo 1 kostka zeleninového bujónu - 400 gramů krevet, loupaných
- 1 kukuřičný klas, pouze zrnka (cca 130 gramů), viz tip
- čerstvá petržel, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2154 kJ / 512 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 40 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 Min
Extra výživná vegetariánská polévka
30 Min
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2 Std. 30 Min
Lilkové ragú s cizrnou
45 Min
Jambalaya
1h
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Quinoová kaše s kokosem a praženými mandlemi
30 Min
Směs koření na gyros
5min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55 Min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 Min
Čočkové stew s pancettou
1h
Dal makhani
13h 20min