Marocká polévka harira s kuřecím masem
TM5

Marocká polévka harira s kuřecím masem

4.9 (22 hodnocení)

Suroviny

  • 10 stonků koriandru, čerstvého, na kousky
  • 150 gramů pórku, na kousky
  • 120 gramů řapíkatého celeru, na kousky
  • 100 gramů mrkve, na kousky
  • 30 gramů olivového oleje, plus extra na pokapání
  • 2 čajové lžičky kmínu, mletého
  • 1 ½ - 2 čajové lžičky mletého koriandru, dle chuti
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • 2 čajové lžičky mleté kurkumy
  • 2 - 3 polévkové lžíce harissa omáčky, dle chuti
  • 500 gramů vody
  • 800 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
  • 85 gramů zelené čočky
  • 2 čajové lžičky kuřecí dochucovací pasty
    nebo 2 kuřecí bujóny (pro 0,5 l vody)
  • 1 polévková lžíce zlatého cukru, krupice
  • 10 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
  • 4 kuřecí paličky, vykostěné, bez kůže (cca 400 gramů), na kousky (2 cm)
    nebo 400 gramů kuřecích prsou, bez kůže, bez kostí, na kousky (2 cm)
  • 8 plátků bílého chlebu, toastového
  • 200 gramů bílého jogurtu

Nutriční hodnoty
na 1 porce
Kalorie
1777 kJ / 424 kcal
Protein
39 g
Sacharidy
46 g
Tuk
7 g
Vláknina
9 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty