Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů červených kidney bean fazolí, sušených
- 800 gramů vody
- 250 gramů zelené čočky, sušené
- 250 gramů cibule, na čtvrtky
- 10 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kousky
- 1 - 2 stroužky česneku
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
- 1 čajová lžička mletého římského kmínu
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička garam masaly
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- ½ čajové lžičky červené chilli papričky, sušené, mleté
- 2 čajové lžičky soli
- 100 gramů másla, na kousky
- 250 gramů bílého jogurtu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1404 kJ / 335 kcal
- Protein
- 15.7 g
- Sacharidy
- 38.2 g
- Tuk
- 16.3 g
- Vláknina
- 6.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Indické placky paratha s květákem
1h
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1h
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16 Std.
Cizrnový flatbread a zeleninový kari dip
50min
Čočka na kari s dýní v páře
1 Std. 15 Min
Korma s mořskými plody
40 Min
Bramborové curry s květákem
1h 10min
Indický čočkový dahl
30 Min
Palak Paneer
45 Min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 Min
Kokosový Dhal
20min