Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 jalovcových kuliček
- 1 čajová lžička kuliček barevného pepře
- 2 stroužky česneku (1 stroužek do marinády, 1 stroužek na restování)
- 1 snítka čerstvé máty, jen lístky
- 4 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
- 75 gramů olivového oleje
- 500 gramů jehněčích kotlet (4 jehněčí kotlety)
- ½ čajové lžičky soli
- 1400 - 1500 gramů vody (přibližně)
- 30 gramů citrónové šťávy
- 3 polévkové lžíce ghí
- 1 polévková lžíce másla, vychlazeného
Hráškovo-bramborové pyré
- 75 gramů másla
- 150 gramů plnotučného mléka
- 150 gramů smetany ke šlehání, 33 % tuku
- 500 gramů vody
- 300 gramů brambor varného typu C, oloupaných, na kostky (2–3 cm)
-
300
gramů zeleného hrášku, čerstvého
nebo 300 gramů mraženého zeleného hrášku - ¼ čajové lžičky soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2869 kJ / 685.7 kcal
- Protein
- 8.7 g
- Sacharidy
- 32.2 g
- Tuk
- 59.9 g
- Nasycený tuk
- 28.1 g
- Vláknina
- 7.1 g
- Sodík
- 209.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Masové kuličky s pikantním sýrem a bramborami
1h
Ruský bramborový salát
50 Min
Jalapeño marináda s citrónovou trávou a zázvorem
Žádné hodnocení
Pečená křepelčí vejce v avokádu s rajčatovo-avokádovou salsou
30 min.
Vepřová panenka sous-vide s houbovou omáčkou
1h 50 min.
Bigos
1 Std. 30 Min
Thai Burger
30 min.
Sous-vide chřest s pošírovanými vejci
1h 20min
Hovězí svíčková a žampióny s květákovým salátem
45 Min
Salát z fenyklu, řapíkatého celeru a zelených jablek (TM6)
15min
Štědrovečerní rybí polévka
50 Min
Křupavá sekaná
1h