Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 svazek čerstvé petržele, bez natě
Houskové noky
- 150 gramů cibule, napůl
- 200 gramů másla, na kousky
- 100 gramů housky, suché, na kousky
- 100 gramů vody
- 100 gramů hladké mouky
- 1 polévková lžíce krupice
- 3 vejce
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetku pepře, černého, mletého
- 30 gramů škrobu
Hříbkové ragú
- 130 gramů cibule, napůl
- 50 gramů másla, na kousky
- 500 gramů čerstvých hříbků (nebo hlívy ústřičné nebo žampiónů), na plátky
- 150 gramů bílého vína
- 300 gramů vody
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí - 200 gramů zakysané smetany, 20% tuku
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2275 kJ / 543 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 32 g
- Vláknina
- 11.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žampiónová omáčka s Nivou
20min
Bramborové knedlíky se špenátem
1h 40min
Houbový guláš s knedlíky v ubrousku
1 Std. 10 Min
Houbovo-smetanová omáčka
30min
Kuřecí stehna s houbovou omáčkou a divokou rýží
1h 20min
Dýňová polévka s chorizem a řapíkatým celerem
30min
Gulášová polévka s balzamikem
1h 30min
Vejce se žampiónovou náplní
40min
Bramborové knedlíky
50 Min
Srnčí s bramborovými pusinkami a mrkví
1h 50min
Králík ve slaninové košilce s gnocchi
1h 20min
Terinky z rybího filé se zakysanou smetanou
40min