Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 225 gramů mléka
- 25 gramů čerstvého droždí
- 40 gramů cukru krupice
-
1
sáček vanilkového cukru
nebo 1 - 2 vrchovaté čajové lžičky vanilkového cukru, domácí výroby -
řepkový olej
nebo kokosový olej pro mazání - 135 gramů másla, měkkého, na kousky
- 410 gramů hladké mouky, plus extra na pomoučení
- 2 žloutky
- 1 špetka soli
- 1 čajová lžička citrónové kůry, strouhané
- 180 gramů švestkových povidel
- cukr moučka pro posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 37 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
- Sodík
- 49 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Citrónová babeta
1ч. 20 мин.
Valašská kyselica
45min
Kakaová bábovka v páře s čokoládovou polevou
3h 20min
Křupavý jogurtový chléb
3ч.
Křupavá sekaná
1sa
Mazanec
2ч. 15 мин.
Zapečené tvarohové palačinky
1 Std. 30 Min
Kávová roláda s kávovou náplní a čokoládovou polevou
2ч. 30 мин.
Guláš z vepřové panenky
40 dk
Pizzy Bianca se dvěma různými náplněmi (dlouhé kynutí)
21h 20 min
Kremrole
2h 5min
Hraběnčiny řezy
50min