Kompatibilní verze
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Treska s bramborovo-dýňovou krustou
- 1 stroužek česneku
-
150
gramů dýně Hokkaidó, na kousky (2 cm)
nebo 150 gramů máslové dýně, oloupané, na kousky (2 cm) - 150 gramů brambor, na kousky
- 40 gramů cibule, napůl
- citrónová šťáva, pár kapek
- 1 vejce
- ½ - 1 čajová lžička soli, dle chuti
- 4 kusy tresky polak (každý cca 120 gramů)
- sůl, dle chuti
- pepř černý, mletý, dle chuti
Vinná omáčka
- 30 gramů šalotky, napůl
- 30 gramů jarní cibulky, na kousky
- 2 snítky kopru, čerstvého, pouze lístky
- 10 gramů másla
- 50 gramů vína bílého, suchého (Chablis)
- 200 gramů smetany
- 10 gramů hladké mouky
-
1
zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty, domácí - kopr, čerstvý, za ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1488 kJ / 355 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 21 g
- Vláknina
- 2.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lilkové rolky plněné sýrem paneer s červenou čočkou a jogurtovým dipem
40 分钟
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50 分钟
Krůta na pomerančích s bramborami a kedlubnami
40 分钟
Marocké kuřecí maso s kuskusem
45 分钟
Růžové fusilli
30 分钟
Krůtí roláda s noky z hráškového pyré
35 分钟
Treska v papilotě s celerovým pyré
45 分钟
Bramborová hnízda s crème fraîche a uzeným lososem
2h 40min
Citrónovo-bazalkové kuře z jednoho hrnce s ricottou
30 分钟
Treska s kroupotem
50 分钟
Krůtí plátky s omáčkou z hrášku a bramborovým pyré
30 分钟
Mrkvové pyré s olivovým olejem
35 分钟