Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů zeleniny (např. mrkev, celer, sladké brambory, hrášek, květák, brokolice), na kousky (viz tip)
- 600 gramů brambor, moučných, na plátky (0,5 cm)
- 1 - 1 ¼ čajové lžičky soli
- 250 gramů mléka
- 30 gramů másla
- 1 špetka muškátového oříšku, strouhaného (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1098.8 kJ / 262.9 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Sacharidy
- 32.5 g
- Tuk
- 9.5 g
- Vláknina
- 4.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s parmazánem
30min
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1h
Ravioli s cuketovou omáčkou
35min
Pstruh v balíčku s cuketovými tagliatellemi
30min
Riccotové muffiny se špenátem
35min
Rajčatová rýže
30min
Žampióny plněné listovým špenátem
40min
Bramborové pyré s hráškem a mátou
45min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40min
Brambory s tvarohem a zeleninou
40min
Pstruh na páře a květákové pyré
1 Std. 10 Min