Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 350 gramů bílého chřestu (cca 1 svazek)
- 80 gramů cibule (cca 1 cibule)
- 15 gramů másla
- 15 gramů extra panenského olivového oleje
- 400 gramů zeleninového vývaru
- 100 gramů anglické slaniny (plátky)
- 300 gramů smetana ke šlehání, 33 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 885 kJ / 211 kcal
- Protein
- 4.72 g
- Sacharidy
- 5.4 g
- Tuk
- 19.4 g
- Vláknina
- 1.15 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1 Std.
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 Min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1 Std.
Béarnská omáčka
20 Min
Holandská omáčka
15min
Papriková polévka s bazalkovou pěnou
35 Min
Studená okurková polévka
2 godz. 15 min
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40min
Holandská omáčka
15min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min
Chřest na páře se zelenou omáčkou
40min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55min