Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 400 gramů mrkve, podélně napůl a potom na šikmé proužky (5 mm)
- 400 gramů bílého chřestu, oloupaného a bez dřevnatých konců, na šikmé proužky (1 cm)
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 130 gramů červené cibule, napůl
- 20 gramů zázvoru, čerstvého, na tenké plátky
- 1 červená chilli paprika, čerstvá, bez semínek, na kousky
- 1 stroužek česneku, malý
- 20 gramů oleje
- 1 čajová lžička mletého kari, ostrého
- 1 špetka cukru
-
150
gramů zeleninového vývaru
nebo 150 gramů vody - 400 gramů kokosového mléka, konzervovaného
- 1 - 2 čajové lžičky limetkové šťávy
- 10 stonků koriandru, čerstvého, pouze listy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1208 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 13 g
- Tuk
- 23 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1 Std.
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1 Std.
Salát pro tvorbu kolagenu
40 min
Celozrnný mangoldový quiche
1 Std. 30 Min
Fenyklová polévka se sýrem
35 min
Rýžový salát s ananasem a ořechy
45 Min
Rychlý jehněčí dansak
45 Min
Jehněčí s cizrnou
1h 5min
Chřestový salát s mangem
35 min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40 min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1 Std.
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 min