Kompatibilní verze
Losos v mandlové strouhance s chřestovými tagliatelle
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Losos v mandlové strouhance
- olivový olej, na vymazání
-
4
filety z lososa, čerstvé (každý cca 150 gramů)
nebo 4 zmrazené filety z lososa, rozmrazené (každý cca 150 gramů) - 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- 40 gramů olivového oleje
- 20 gramů dijonské hořčice
- 15 gramů medu
- ½ čajové lžičky soli
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů loupaných mandlí
- 50 gramů pečiva, staršího, nakrájeného na kousky
- 5 gramů čerstvé petržele, jen lístků
Citrónové tagliatelle s chřestem
- 1200 gramů vody
- 1 rovná čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
- 300 gramů těstovin, typu tagliatelle
- 250 gramů zeleného chřestu, na kousky (2 cm)
- 1 čajová lžička extra panenského olivového oleje
- ½ citrónu, nejlépe bio, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
- čerstvá petržel, nasekaná, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2647 kJ / 633 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 3.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lososové muffiny s koprem
45 min
Vejce se smetanou v lososovém lůžku
20min
Krůtí maso s mangoldem a houbami
40 min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35 min
Kaštanový koláč
50 min
Sous-vide hrušky se skořicovou omáčkou
2u. 5min
Mořský vlk v aromatické solné krustě
55 min
Losos s balzamikovým octem a cuketovými nudlemi
25 min
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15min
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1h
Pstruh se zelenou čočkou
35 min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1h