Kompatibilní verze
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1550 gramů vody
- 400 gramů mrkve, neoloupané, na kousky (4 cm)
- 250 gramů jasmínové rýže
- 200 gramů čerstvých hub, napůl
- 150 gramů brokolice, na růžičky
- 1 stroužek česneku
- 20 gramů oleje
- 100 gramů arašídového másla
- 10 gramů cukru
- 30 gramů sójové omáčky
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 10 gramů sezamového oleje
- 150 gramů červené papriky, na tenké plátky (cca 0,5 cm x 5 cm)
- 50 gramů jarní cibulky, na kousky (3 cm)
- 150 gramů solených pražených kešu ořechů
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 3159.9 kJ / 755.2 kcal
- Protein
- 20.5 g
- Sacharidy
- 88.1 g
- Tuk
- 38.9 g
- Nasycený tuk
- 6.9 g
- Vláknina
- 8.8 g
- Sodík
- 762.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25min
Špaldový salát
20min
Těstoviny se zeleninovým ragú
45min
Veganské brownies s batáty
1h
Rajčatové rizoto s kuřecími prsy plněnými citrónem a ricottou
45min
Candát se strouhankovou krustou v zelené omáčce
30min
Cuketový bowl s tofu
40min
Krevetové kari
25min
Kuskusový salát s baby špenátem, fetou a česnekovou zálivkou
20min
Caponata
30min
Ořechové rizoto s pečenými rajčaty
40min