Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 gramů vody, vlažné
-
50
gramů podmáslí
nebo 50 gramů zakysané smetany nebo jogurtu -
30
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 3 čajové lžičky instantního droždí (12–15 gramů) - 350 gramů hladké mouky, plus navíc na pomoučení
- 300 gramů celozrnné pšeničné mouky
- 100 gramů žitné mouky
- 15 gramů soli
-
1
čajová lžička cukru
nebo 1 čajová lžička pečicího sladu -
1
polévková lžíce balzamikového octa
nebo 1 polévková lžíce jablečného octa nebo vinného - olej, na vymazání mísy
- Nutriční hodnoty
- na 1 krajíc
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Maková bábovka
1h
Francouzské croissanty
12hod.
Křupavý jogurtový chléb
3h
Žitný chléb
3h 50min
Pšeničný kváskový chléb se slunečnicovými semínky
12hod.
Podmáslový chléb
4h 35min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Domácí chléb se zákysem
2 Std. 10 Min
Kváskový chléb
16 godz. 30 min
Chléb se semínky a cibulkou
1 Std. 50 Min
Zamotaný cibulový chléb
35min
Celozrnné špaldové housky
35min