Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 gramů vody
- ½ čajové lžičky soli, plus 1-2 špetky
- 60 gramů pohanky
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů slaniny, na kousky (2 cm)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 80 gramů bílého vinného octa
- 2 čajové lžičky dijonské hořčice
- 1 ½ polévkové lžíce javorového sirupu
- 1 - 2 špetky mletého černého pepře
- 500 gramů růžičkové kapusty, seříznuté, bez vnějších listů
- 1 polévková lžíce piniových oříšků
- 25 gramů sýru parmazánu, strouhaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Protein
- 11.4 g
- Sacharidy
- 9.6 g
- Tuk
- 6.6 g
- Vláknina
- 3.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salát z červené řepy s jablky a ořechy
10 min
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40 min
Ruský salát z červené řepy
1 Std. 10 Min
Mléčná čokoláda
6 godz. 10 min
Květákovo-špenátové lasagne
1h 45 min
Mladá mrkev s ořechovým pestem a rozinkami
22 min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1 Std. 40 Min
Veganský nářez na způsob sýra
6h 40 min
Batátové lívance s chilli salsou
40 min
Rajčata plněná pohankou
1h
Salát z květáku a brokolice, medový dresink, slunečnicová semínka
30 min
Quinoa s citrónem a feta sýrem
30 min