Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů másla, změklého
- 230 gramů zlatého sirupu
- 240 gramů melasy z cukrové třtiny
- 2 čajové lžičky perníkového koření
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 polévková lžíce vody, horké
- 2 vejce
- 245 gramů podmáslí
- 340 gramů hladké mouky, prosáté
-
zakysaná smetana de luxe, na podávání
nebo smetana ke šlehání, 33 % tuku -
javorový sirup, na přeliv,
nebo vaječný likér
- Nutriční hodnoty
- na 20 kusů
- Kalorie
- 16421 kJ / 3910 kcal
- Protein
- 75 g
- Sacharidy
- 602 g
- Tuk
- 135 g
- Vláknina
- 8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Trojbarevná bábovka
1 Std. 35 Min
Perník s povidly
55min
Makové řezy s citrónovou polevou
1h
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Makovec
1 Std. 10 Min
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2 Std. 5 Min
Tvarohová bábovka s limetkovou polevou
1 Std. 30 Min
Hruškový štrúdl (bez cukru)
1h 5min
Veganský jablečný koláč s drobenkou
1h 45min
Drobenkový koláč s meruňkovým džemem (bez laktózy)
1h
Drobenkový koláč s ricottou a pomerančovou kůrou
1h
Palačinky z ovesných otrub a tvarohu
10 Min