Kompatibilní verze
Lososový krém s pažitkovou omeletou a pečenými kaštany - 2017
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pažitková omeleta
- 300 gramů čerstvých kaštanů, neloupaných
- 4 vejce
- 100 gramů plnotučného mléka
- ½ čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- pažitka, čerstvá, nastříhaná, podle chuti
Lososový krém a pečené kaštany
- 40 gramů mrkve
- 80 gramů brambor
- 100 gramů fenyklu, bulvy
- 50 gramů pórku
- 10 gramů másla
- 650 gramů vody
- 30 gramů vína bílého, suchého
- 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
- ½ čajové lžičky soli
- 3 špetky pepře černého, mletého
- 250 gramů filetů z lososa, čerstvých, bez kůže, vykostěných, na kousky (2 cm)
- 100 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1435 kJ / 342 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 5.2 g
Alternativní recepty
Holandská omáčka
15 Min
Cuketová polévka s chorizem
1h
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1h 20min
Chřestový krém se sýrovými chipsy
50min
Lososové rizoto s fenyklem
25 Min
Holandská omáčka
15 Min
Krevetový vývar v thajském stylu a pikantní jablka
1h 15min
Treska s petrželkovou krustou na zelené čočce
1h 35min
Rizoto s chřestem a mangoldem
45 Min
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15min
Chřestová polévka s citrónovou trávou a kokosovým mlékem
55 min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30min