Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 5 gramů čerstvé máty
- 5 gramů čerstvého koriandru
- 500 gramů jehněčího masa, na kostky (2-3 cm)
- 2 polévkové lžíce garam masaly
- 150 gramů žluté cibule, na čtvrtky
- 2 stroužky česneku
- 30 gramů rostlinného oleje, plus navíc na smažení
- 200 gramů máslové dýně, na kostky (2-3 cm)
- 150 gramů červené čočky, propláchnuté
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 500 gramů vody, horké
- 20 gramů kari pasty (Rogan Josh nebo jiné indické středně pálivé pasty)
- 15 gramů tamarindové pasty
- 25 gramů krystalového cukru
- ½ čajové lžičky mořské soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 30 gramů citrónové šťávy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Protein
- 36.9 g
- Sacharidy
- 41.5 g
- Tuk
- 20.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40min
Paprika a pórek s balzamikem
30min
Quinoa s granátovým jablkem a dýní
1h
Fougasse se sýrem
2h 35min
Marinované filety z bílé ryby s omáčkou chermoula a kuskusovým salátem
1h 20min
Fenyklová focaccia
Žádné hodnocení
Tilápie s červeným kari
40min
Okurková raita s mátou
25 Min
Indické kuře v jogurtu
1h
Vitello tonato
2h
Orientální kuře v jogurtu
40min
Hummus s pečenou paprikou
5 Min