Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 kus česneku (celá palice)
- 180 gramů brambor, (2 menší brambory)
- 200 gramů cibule, napůl
- 100 gramů pórku, pouze bílá část
- 20 gramů olivového oleje
- 20 gramů másla
- ¼ čajové lžičky soli
- 1000 gramů zeleninového vývaru, nebo 1000 gramů vody a 2 kostky zeleninového bujónu
- 200 gramů smetany, min. 30 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 974 kJ / 232 kcal
- Protein
- 3.05 g
- Sacharidy
- 15.38 g
- Tuk
- 18.08 g
- Vláknina
- 2.17 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žampiónová omáčka s Nivou
20 Min
Cibulová polévka
1 Std. 10 Min
Žampiónová krémová polévka
20 Min
Kukuřičná kari polévka s kokosovým mlékem
25 Min
Cuketový krém s modrým sýrem
25 Min
Avgolemono (řecká citrónová polévka)
35 Min
Holandská omáčka
15 Min
Rajčata plněná slaninou, žampiony a kozím sýrem
55min
Avokádová polévka s krevetami
20 Min
Zauzená ryba, bramborová pěna, loupákové máslo
1 Std. 10 Min
Lososovo-hořčičná omáčka s koprem na těstoviny
20 Min
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40min