Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového vývaru - 400 gramů květáku, na kousky
- 400 gramů mléka
- ¾ čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky bílého pepře, mletého
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 2 čajové lžičky másla
- 1 - 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku
- 3 plátky toastového chleba, na kostičky (3 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 527 kJ / 126 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 3.5 g
Alternativní recepty
Pórkový krém
40min
Dýňová polévka
45min
Krémová polévka z červené čočky
35min
Čočková polévka
1h 35min
Polníčková krémová polévka a brokolice s olivovou omáčkou
45min
Rajská omáčka
30min
Špenátová polévka s vejci
35min
Polévka z červené řepy
40min
Špenátová polévka se smetanou
40min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30min
Zeleninová polévka a brokolice se sýrovou omáčkou
25 Min
Krémová květáková polévka
30min