Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů loupaných vlašských ořechů
- 150 gramů cukru krupice
- 1 polévková lžíce citrónové kůry, nejlépe z bio citrónu, na kousky
- 250 gramů cukety, na kousky (2 cm)
- 3 vejce
- 100 gramů másla, plus dle potřeby na vymazání formy
- 1 čajová lžička skořice, mleté
- 180 gramů hladké mouky
- ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 100 gramů datlí, bez pecek, na malé kousky
- 100 gramů rozinek, předem namočených ve vodě (nebo v rumu), okapaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1720 kJ / 412 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 21 g
Alternativní recepty
Makovo-jablečný koláč
1h 40min
Švestkový koláč
1h 40min
Špaldová jablečná bábovka bez tuku
1h
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1h 10 min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1h 15 min
Makovo-meruňkový věnec
1h 30 min
Rakouský makovec (bez lepku)
50 min
Dýňový cheesecake se skořicí
1h 30 min
Špaldový koláč s rebarborou a zázvorem
1h 20 min
Jablečno-ořechové muffiny
45 min
Dýňovo-jablečný koláč
3h
Nádivka z cukety
50 min